Demanar un cafè i que et portin un gat (i que sigui bo)

Si vas a una cafeteria, demanes un cafè i et porten un gat, no t’espantis, pot ser que sigui una molt bona notícia!

És el que et podria passar si entres a Espai de gats, una cafeteria del barri de Gràcia de Barcelona, on els gats comparteixen espai amb els clients.

Bigotis d’espuma

A Japó és habitual trobar-nos amb cafeteries on els gats interactuen amb els parroquians. Al 2015, per exemple, hi havia 58 establiments d’aquest tipus. I no només de gats, també n’hi ha de conills, gossos, òlibes, serps o, fins i tot, cabres!

A Espanya, aquest fenomen és relativament recent. La primera cafeteria de gats o Cafè Neko va obrir les seves portes a Madrid al 2013. A Catalunya, Espai de gats va aparèixer al gener del 2016.

img_0378

A part de servir berenars, el local també ofereix l’opció d’adoptar els gats que es passegen pel bar, ja que la majoria són gats adults procedents de cases d’acollida o refugis. A més, també organitzen cursos i tallers sobre salut, comunicació, nutrició o benestar animal, per exemple.

Teràpia felina

La teràpia assistida amb animals (TAA) o zooteràpia utilitza els animals com a forma de tractament per a pacients de totes les edats, amb problemes d’interacció social, emocionals o cognitius. Es coneix des de fa més de 200 anys!

Més enllà de malalties, la teràpia amb animals s’utilitza per augmentar el rendiment acadèmic, la motivació dels participants o, fins i tot, per reduir l’estrés!

Les espècies més utilitzades en TAA, són els gossos, cavalls, aus, conills i dofins i, evidentmnet, els gats.

Aquests últims tenen l’avantatge que són fàcilment acariciables, fàcils de cuidar, i es poden tenir en pisos petits com també en grans mansions. La teoria més estesa afirma que part de l’efecte pal·liatiu és degut al ronroneig del gat.

Ja sigui pel ronroneig o per alguna altra causa, tothom estarà d’acord en l’efecte relaxant d’acariciar un gat. Així que ja ho saps, en dies d’estrès o mal humor, vés a Espai de gats o a casa d’un amic on puguis acariciar un gat. Sortiràs com nou!

*Aquest post (la major part) està escrit durant una classe del Curs d’Expert Universitari en Comunicació Científica amb Sergio Parra, que ens va oferir una classe magistral sobre blogs. Gràcies!
Anuncis

Els comentaris estan tancats.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: